dip kanapkowy
50 g Smakowitej Pajdy- dojrzałe awokado- pęczek naci pietruszki- kilka listków świeżej mięty
dodatki
3 kromki chleba żytniego - 3 plastry pomidora - 6 plastrów ogórka - 3 plastry sera żółtego typu salami
1. Wszystkie składniki miksujemy na gładki dip.
2. Każdą kromkę smarujemy grubą warstwą dipu, na środku formując nos.
3. Z plastrów pomidora wykrawam usta, układamy na kanapce razem z plastrami ogórka w miejscu oczu i połówkami plasterków sera jako turban.
3 Przed podaniem polecam posypać białym pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Smakowita Pajda zaskoczyła mnie zawartością dobroczynnych olejów w składzie, między innymi kokosowego który korzystnie wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci oraz delikatnym smakiem.
Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.
Witaj, dziękuję za zgłoszenie do konkursu tej pysznej kanapki :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam